Craft Theology

craft theology

Kære læser

Velkommen her på bagsiden. Her ser du løst og fast fra den kreative kant af teologien. Craft Theology - godt dansk og mundret ord, ikke! - handler om at tilegne sig kristendom og trospraksis via det kreative.

Om du maler, tegner, drejer træ, snitter i pinde, pilefletter, strikker eller bager godt brød sammen med en teologisk tanke eller to, så er du en del af vores fællesskab.

Og jeg vil ikke høre ét ord fra dig om at "det kan jeg jo ikke!" Jo da, vel kan du! Du er skabt af Gud til selv at være skabende. Gud meddeler sig til os mennesker på mange forskellige måder, ikke mindst gennem det kreative.

Jeg gætter på, at du, som jeg, også har siddet og tegnet mønstre på blanke sider i regnehæftet da du gik i skole. Og imens tænkt så godt! Du behøver bare finde et par kulørte kuglepenne og en ternet blok og så  er du i gang igen. Jeg har altid sagt til mig selv, at jeg ikke kunne tegne. Men nu gør jeg det så altså alligevel. Jeg maler/tegner i min Bibel. Det kan du også gøre. Lad dig inspirere af billederne her på siden. Køb evt. en æske akvarelblyanter, som dem jeg bruger. Bare gør det, kast dig ud i det og "læs" bibeltekst således.

Og hvad med at strikke? Det kan mænd såmænd også lære.

Og hvad med at lave dit eget Fadervor-armbånd?

Og bage et godt brød til deling med familie, venner, kolleger, naboer?

 

Og hvorfor ikke

skrive dig et haiku digt

- kreativ med Ord.

(Haiku er et tre-linjersdigt, der består af 17 stavelser i fordelingen 5-7-5)

 

 

Bibelmaleri

Helligstrik

craft theology fadervor-armbÄnd

Fadervor-armbånd