Forinden kunne du:

- glæde dig og overveje hvordan dagene i Påsken skal tilbringes:

Er der nogen, som du vil invitere til komsammen?

Er der nogen, som du kunne glæde med en påskehilsen med posten måske?

Huset skal da påskepyntes! - husk at finde flaget frem, købe påskeservietter, -lys og-blomster.  

Hvor vil du gå i kirke? Der er rigtig mange gudstjenesteformer og -tidspunkter at vælge mellem.

 

 

 

Påskekalender  - Also in English                 

Kære læser

Denne Påskekalender er skrevet til dig, der gerne vil tættere på påskens begivenheder og tættere på din egen tro, med et inderligt håb om at den måtte blive dig til gavn og velsignelse.

Rigtig god påske!

Bente og Helle 

 

Påskekalender

 

Velkommen til! Godt at møde gamle venner fra juletiden. Også hjerteligt velkommen til alle nye venner, som kikker forbi for første gang. 

Her i huset betyder påsken alverden og hver dag bliver markeret på sin måde. Og du er indbudt til at gå med os gennem alle dagene, både før og efter den største højhelligdag, påskedag. 

Dagene fra lørdagen før Palmesøndag til lørdagen før Påskemorgen (Påskelørdag) kaldes mange steder i verden for Den Store Uge eller Den Stille Uge. Her følger vi Jesus i hans sidste dage frem til gravlæggelsen. Ugen kaldes af mange for "Påskeugen" men det er ikke helt rigtigt, da vi endnu ikke har fejret påsken. På engelsk kaldes perioden fra Palmesøndag og frem til påske morgen for Holy Week.

Den Stille Uge kulminerer i de hellige tre dage fra Skærtorsdagsaften til påskenat. De er fastetidens crescendo. De tre dage afslører de tre største mysterier, nemlig måltidets (altså nadveren),korsets og den tomme gravs mysterium.

OG SÅ kommer  den største af alle dage Påskemorgen! Herfra går vi ind i Påsketiden, som varer lige til Pinse. Påskedag er den første dag i Påskeugen og den kaldes både for Lysets Uge og Fornyelsens uge.

Glæd jer! Påskens begivenheder ændrede verdenshistorien. Dagene er som et langt liturgisk drama i kirken. Det er intet mindre end nyt liv, der kommer til jer her. Intet mindre, kan I godt tro!

                                 

Hyggeligt, at I kikkede ind! 

Anbefaling

 

- før åndelig dagbog. Måske har du allerede en - måske påbegyndte du en til adventskalenderen? Ellers anskaf dig en lille fin bog eller et pænt hæfte. Bare skriv løs om alt, hvad der kommer til dig, når du holder dine stillestunder eller læser med i dagens kalender.

- find hver dag tid til at sidde i stilhed. Ude eller inde. Find roen. Tænd lys. Træk vejret dybt. Vær!

En anden måde at læse bibeltekster på

- Begynd med at anskaffe dig nogle farver. Jeg bruger farveblyanter, der også kan dyppes i vand og blive til akvarelfarver. Spørg hos boghandleren.

- Begynd så. Mal tegninger over et tekststykke, understreg bibelvers, lav små symboler, osv, osv. Måske siger du, at du ikke kan tegne – det siger jeg nemlig om mig selv – men det er slet ikke det, det handler om. Bare kom i gang. Jeg vover at dele et af mine bibelmalerier med dig her. Det er ikke stor kunst men det er bibellæsning!

- PS! Jo, det må man godt! Vor Herre ser med glæde på enhver kreativ bibellæser, er jeg sikker på. Gud har jo selv skabt os til at være skabende skabninger. Biblen er en brugsbog!

Jeg har bibelmalet i ca. 5 år også med mine konfirmander. Det er fantastisk! Det tror jeg også du vil synes.