Bibel journaling

Bible Journaling

- en anden måde at "læse" bebeltekst på.

 

Jeg giver gerne vejledning. Jeg benytter selv denne kreative "læsning" en hel del. Også med konfirmander. Jeg kan på det varmeste opfordre dig til at forsøge. Bare gå i gang. Du er skabt i Guds billede og det betyder, at du selv er skabt til at skabe. 

Hej! Jeg bruger med stor glæde Bibellæseplanen. Ofte siger teksterne mig noget, giver mig noget at tænke over. Men de er også kilde til frustration, når jeg synes at jeg ikke forstår det jeg læser. Hvordan løser jeg op for det jeg ikke forstår og kommer dybere ind i teksterne? Med venlig hilsen Morten M.

 

Kære Morten

Jeg forstår din frustration.  Teksterne er ret svære ind imellem. Jeg vil give dig to metoder til at komme dybere i lag med teksten.

 

Den første metode kan vi kalde at studere teksten:

Slå teksten op i din Bibel og læs teksten i en større sammenhæng; dvs., læs det der går forud og det der følger efter teksten fra Bibellæseplanen. Læs også teksten i en anden oversættelse end den autoriserede. Læs fx også fra Den Ny Aftale (hvis det er en nytestamentlig tekst!); det har jeg selv meget stor glæde af. Tag faglitteratur til hjælp, så som kommentarserier og bibelleksikon - en god gave at ønske sig til jul.

Denne metode handler om, at DU forstår teksten. Den anden metode, som jeg vil give dig, handler om, at TEKSTEN forstår dig. Dette kan vi kalde at meditere over teksten:

Læs dagens tekst nogle gange. Hvilket ord eller hvilken sætning bider du mærke i? Kun et ord/en sætning, ikke et helt stykke tekst. Tyg drøv på ordet/sætningen (Martin Luthers ord). Det betyder, mediter over ordet/sætningen og mærk efter. Tag det så med dig gennem resten af dagen. Selv gør jeg det, at jeg skriver det på en post-it, som så kan følge med mig rundt. Du kan også anskaffe dig et hæfte og nedskrive alt hvad det vækker i dig, når du tygger drøv på dit ord. 

Glem så ikke at tage Gud med i din læsning. Bed om hjælp til at forstå den tekst du læser og hjælp til at forstå den i forhold til dit liv og dagen i dag.  

Til sidst vil jeg sige, at det ikke altid er så vigtigt, om man forstår alt hvad man læser. Vigtigst er det at du læser.  Når du først har læst teksten ligger den hos dig som en slags åndeligt beredskab - selvom du ikke helt har forstået den til bunds! Når du tygger drøv på en tekst nærer den din sjæl, på samme måde som det du spiser nærer din krop.

 

0 kommentar(er)

Kommentér gerne