Tak for denne december, kære læsere! Og tak for jeres mange kærlige kommentarer og mails til os. De betyder alverden!
Nu lukker siderne ned for denne gang. Håber, at vi ses næste advent.
                                                                                                 Helle 
 

Adventskalenderen

Gaver i Mørket 2017

 

 Mørket er fyldt med gaver, der bare venter på at du finder dem!

 

Denne adventskalender er til dig med de bedste ønsker fra os om at du må finde, hvad du søger. 

 

Vi anbefaler:

- Tag dig tid hver dag i hele advent til en stillestund. Vi er sikre på, at det vil gøre enhver godt, at tilbringe bare 15 min. i stilhed.

- Før åndelig dagbog. Anskaf dig en smuk bog eller hæfte og notèr hvad der går igennem dig (Husk, den er ikke beregnet til at andre skal læse den!).

- Tænd levende lys i din smukkeste stage (eller brug adventskransens lys) og sluk så det meste af det elektriske lys omkring dig.

- Brug billederne som meditation og dagens anbefalinger til refleksion.

 

 
 

Kære læser!

Hvor det glæder os, at du er med igen.  Nogle af jer har fulgt med os siden begyndelsen i 2010. Er du ny læser, skal der lyde et særligt hjerteligt velkommen hertil. 

Denne adventskalender er ment som en særlig forkælelse til dig i en travl tid. Vores ord er i sig selv ikke ret meget, men det er til gengæld alt det, som du kan hente ud af dem ved videre refleksion, bøn og meditation over ord som billeder.  

Kom nu med indenfor og lad hvilen og adventfreden dale ned over dig. Læg fødderne op og lad os traktere. Der er både tung kost og kalorielette retter.   

 

Bente Holm Viuf & Helle Viuf 

med de bedste ønsker om en rolig, fredfyldt og langsommelig adventstid.

 

 

2 kommentar(er)

Din kommentar skal være så velkommen her:

2018.03.07 Skrevet af Helle Viuf
Kære Jørgen
Tusinde tak! Du ved ikke, hvor meget din kommentar glæder mig! Og som du nok nu ved, blev det ikke mig, de ansatte. Men jeg håber, at vi så mødes i ny og næ her på min hjemmeside.
Alt godt til dig og dine!
PS! Jeg beklager det sene svar, men kommentarfelterne på min hjemmeside blev pludselig spammet, så jeg måtte lukke og opsætte på ny.
2017.12.24 Skrevet af Jørgen Olsen
Kære Helle Viuff
Jeg var til din gudstjeneste juleaften sammen min yngsted søn Peter
Vi er begge dybt troende og går i kirke så ofte vi har mulighed
Ved gudstjenesten hos dig,blev jeg virkelig grebet dybt - jeg plejer vanligvis at lade tankerne fare
Dit skønne billede hvor du ved midnatstid med et lille glas Port tænker på de efterladte som hænger på dit juletræ, var meget tørende .Jeg greb mig selv i at lytte intensivt med
Jeg glæder mig til at høre dig igen, og håber inderligt at du bliver fastansat.
Så vil lille jeg komme meget mere i kirke
De varmeste hilsner og ønsket om en Glægelig Jul og et Godt Nytår
Jørgen Olsen

Noget om advent 

Her i mørketiden kommer advent. Advent kommer med lys til os midt i årets mørkeste tid. 

I dag tænder vi det første lys af de fire i adventskransen. Kransen er et oldgammelt kristent symbol. Det er sejrskransen, som symboliserer det evige liv, som vi får gennem Jesus ved at han sejrer over døden. Kransen skal være grøn – lavet i stedsegrønt – fordi det symboliserer det evige liv i himmelen. 

Traditionelt skal båndene være violette fordi det er advents farve, bod og fastetid. Men den danske tradition er også, at båndene er røde og hvide, som det danske flag. Det er fordi kransen kommer til Danmark under 1. verdenskrig. Men skikken bredte sig først for alvor under 2. verdenskrig, hvor man virkelig trængte til lys. 

Vi tænder et lys ad gangen for at symbolisere at lyset bliver stærkere og stærkere jo tættere vi kommer på julOg hvert lys har sin egen symbolik.