Siden er under omlægning - jeg undskylder byggerodet!

Liv og ånde gav du mig! 

Hver gang jeg ånder ind, mærker jeg din livgivende Ånd!
Ånder ud, spænder af, skuldrene sænker sig.
Ånder ind, og varmen breder sig helt ud i tæerne
Ånder ud og sender det brugte tilbage
Nu har jeg taget, hvad jeg kunne bruge
Ånder ny ren luft:
Unviersets skaber, du har fornyet alt.
Og du er nu så tæt på mig som luften jeg indånder.
Jeg ånder i din livgivende Ånd
Jeg lever. 

© Zymetris Fadervor-armbånd

Zymetri er  navnet på mit lillebitte firma.

Zyme betyder surdej på græsk og er en glose, der findes i Det Ny Testamente. (Luk. 13,21; Matt. 13, 33) Surdejen er den lille klat dej, der får hele dejen til at hæve og vokse. Lidt, men med stor virkning. Sådan er det også med bønnen. Den får os til at vokse.
-tri står for treenighed; at Gud viser sig for os i tre forskellige skikkelser; Fader (Skaberen), Søn (Jesus Kristus) og Helligånd (vejleder, bevæger, fortolker, kærlighed, m.m.).
Elastikbåndet er den forbindelse som bønnen (Matt. 7,7; Luk. 11,1ff) knytter mellem dig og Gud.

 

         

           "Således skal I bede:..." (Matt. 6, 9-13)

"I skal altid være glade og blive ved med at bede." (1. Thes. 5,16)

Køb af Fadervor-armbånd

Kære læser

Du kan købe et eksemplar af Fadervor-armbåndet for 175,00 kr. Du vælger selv om det skal være samlet eller du selv vil samle det. Vær opmærksom på, at ingen armbånd er helt ens. Der er små variationer. 

Send en sms på 61 66 08 24 eller en mail på helle@helleviuf.dk og jeg spurter til postkassen ved først givne lejlighed. 

Beløbet bedes indbetalt på MobilePay 61 66 08 24 eller via bank til kontonr 9309 6500 608100

 

fadervor armbånd perler

Kære læser.

Du er velkommen til at bruge alt fra denne side, jeg beder blot om, at du husker at angive ophavsretten. Brug gerne alt herfra siden men husk kildeangivelse, hvis du arbejder med det i fx undervisning og menighedsarbejde.

Mit arbejde har været undervejs og i gang i mere end 20 år, så jeg har lagt mange kræfter i det, kan du nok høre.

God fornøjelse!

Fadervor

Fadervor er et af de helt basale elementer i kristendommen. Det er der mange grunde til. For det første er det bønnen der er givet af Vor Herre Jesus Kristus selv. For det andet indeholder Fadervor-bønnen alt hvad et menneske kan bede om. Derfor er den også det rette sted at begynde, for den der vil nærme sig Gud.

"For at nærme sig Gud må man tro, at han er til!" (Hebr. 11,6)

Glæder og sorger skal deles og bøn er at dele sine glæder og sorger med Gud.  

Både i mit kateketiske og sjælesørgeriske arbejde ser jeg, hvor vigtigt det er, at kunne folde sine hænder og bede. Jeg ser igen og igen, at Fadervor er som et håbets anker, der giver hjælp i enhver situation.  For børn, der lever i en hverdag fyldt med usikkerhed, frygt og stor omskiftelighed er bønnen et forankringspunkt.  Det er den også for den voksne, der er ude af sig selv og fortvivlet. Fadervor låner os nemlig de ord som man ikke selv besidder eller kan finde frem i situationen. 

Også for den, der er fortrolig med daglig bøn, har Fadervor en uopslidelig styrke, fordi den på forunderlig vis fornyer sig for én, når man for alvor begiver sig ind i bønnen.  

For Martin Luther var Fadervor et af de væsentligste elementer i kristentroen. Jeg vil iøvrigt anbefale dig at læse hans Lille Katekismus. 

Som kristen kirke er Fadervor det, der virkelig kitter os sammen, fordi enhver kristen kan bede bønnen og derfor kan vi med Fadervor-bønnen bede sammen, også selv om vi beder på hvert vores sprog. Det er en meget stræk oplevelse at stå midt i en menighed og høre bønnen bedt på forskellige sporg samtidigt.

Den stærkeste oplevelse med Fadervor har jeg fra år 2000 hvor daværende biskop over Roskilde Stift Jan Lindhardt med min ægtefælle holdt andagt fra Orange Scene på Roskilde Festivalen i forbindelse med at de ni unge var blevet klemt ihjel. Jeg stod på pladsen foran scenen blandt 100.000 andre. Ingen bevægede sig, ingen sagde noget, vi lyttede alle i knugende stilhed. Så når biskop Lindhardt til Fadervor og der kom forløsningen. Da bad 100.000 samstemmende Fadervor med en kraft som gjaldt det livet. Og det var hvad det gjorde, gjaldt livet. Her, i dette øjeblik, vendte livet nemlig tilbage til os, via bønnen: da vi bad sammen - Herrens egen bøn!  

 

Materialet her på siden er gratis, bare du husker copyright; det har nemlig taget mig ufatteligt mange timer at ideudvikle og producere.  

Men jeg tager med glæde imod en kop kaffe!

☕️😊

MobilePay 61 66 08 24

En anden måde at bede bønnen på

1) Sæt dig og læg mærke til dit åndedræts rytme

Sig bønnen ord for ord; ét ord ad gangen, i takt med dit åndedtæt.

2) Sæt dig og læg mærke til dit åndedræts rytme

Tag fat i bønnens første ord. Gentag det et par gange. Tænk lidt over det. Hvad fortæller Gud dig mon gennem det? Tyg lidt drøv på ordet. Hvil så lidt.

Prøv også

Prøv også at bede Fadervor bagfra. Se, hvordan perspektivet ændrer sig.