Jeg har arbejdet i folkekirken i noget,d er snart kan nærme sig 30 år, de sidste 15 år som præst, og været rundt i rigtigt mange former for kirkeligt arbejde. Nu er jeg sognepræst i Herstedvester kirke i Albertslund og bor i Tune, hvor jeg er opvokset og har aner så langt tilbage som der er kirkebøger. 

Det har optaget mig meget også at komme de mennesker i møde, som enten ikke er så fortrolige med kirke, tro og kristendom eller som af den ene eller anden grund har slået sig på kirken. Folkekirken må findes i mange størrelser for one size passer i virkeligheden kun få. For mig er der tryk på første del af ordet folkekirke. Som præst gør jeg hvad jeg kan, dér hvor jeg er sat, for at folkekirken ikke skal være eksklusiv og lukke nogen ude men derimod være inklusiv, udadvendt, favnende, ikke-dømmende og folket lig, så vi hver især har mulighed for at finde og genkende os selv i den.  Vi skal turde vove noget og ikke være bange for forskellighed. 

Mit hjertebarn var i mange år Stilhedens Katedral, Folkekirken på Festival, som jeg var initiativtager til og medstifter af. Jeg stod også for en  ”eksportudgave” til den skotske kirke, Church of Scotland, som jeg lavede arbejde for igennem seks år. Nu er barnet flyttet hjemmefra.

Nu vi taler om unge: Jeg hjælper også sogne med konfirmander, dér hvor konfirmationsforberedelsen kan være kørt fast og vanskeliggjort af forskellige grunde og sparrer/superivserer ofte. Gennem tiden har konfirmandarbejde været en væsentlig del af mit arbejde.  Jeg har et solidt kendskab til mange typer af sogne, læringsstile og klasseledelsesformer og ville sikkert også kunne hjælpe dit sogn, om det skulle være. 

Hm... der var nu også et andet hjertebarn og det var Kvinder & Kristendom, som var en tros- og samtalegruppe for kvinder i alle aldre og fra forskellige kirkesamfund jeg var medleder af i 12 år.

Jeg er bl.a. master i sjælesorg og især tabuiseret sorg er mit sjælesorgsspeciale (fx. sorgen ved selvmord og sorgen ved at miste et voksent barn, der vælger at amputere sig fra familien, et levende dødt barn.) 

Formidling af kristendom og tro må ske på mange forskellige måder, fordi vi mennesker er forskellige. Jeg er meget optaget ”håndens teologi”, det vil sige, at formidle og forkynde kristendom ved at man laver noget kreativt. Det kan være bibelmaling eller meditativ strik i kirken. I vil kunne se eksempler rundt om på min hjemmeside. Det har været en integreret del i mit arbejde altid. 

Jeg skriver i øvrigt også for det Danske Bibelselskabs brevkasse, som I vil kunne læse både på Bibelselskabets og min hjemmeside. 

Jeg er meget nordisksindet og de fleste ferier tilbrigner jeg i Norden. Også bøgerne jeg læser er ofte skrevet af nordiske forfattere. Jeg flyver stort set ikke. Måske en tur til Færøerne hvert tredje år, hvor familien har rødder. Jeg prøver at gøre det lidt jeg kan for at der er en verden at arve for mine børnebørn, hvor de ikke skal stå i vand til halsen og være ved at dø af hede. Vi kommer alle til at tænke os grundigt om, og foretage små som store ændringer i vores egen husholdning. Alt fra begrænsning af flyveture til ud med husholdningsfilm og staniol vil gøre en forskel for vores børn. 

Jeg er en ihærdig vandrer har gået mange eksistentielle vandreture og labyrintvandringer. Jeg håber, at der vil være mange ”at vandre med” fremover både rent fysisk og i troen. Måske ses vi i Hedeland? Eller i kirken? Eller på kontoret?

Hjerteligt velkommen hos mig under alle omstændigheder!