Prayerknitting Karkluderier Dishy Cloths

 

Hvad er Karkluderier - Dishy Cloths?

 

Strik en karklud og skift dine kulørte engangsklude ud. De er fyldt med mikroplastik, som ophober sig i kroppen på os. De ser også meget smukkere ud på dit køkkenbord.

Følg Karkluderier på Facebook og hils her på en masse karkludestrikkere.

Strikningen kan også bruges meditativt.  Se under "dåbsservietter" samt på "PrayerKnitting"

 

Da Gud skabte verden, skabte han den som det bedst tænkelige sted for mennesker at leve. Det fik mennesket hurtigt ødelagt og det er kun blevet værre og værre siden tidernes morgen.

Er du, ligesom jeg, bekymret for den miljøbelastning vi udsætter vores klode for? Når jeg tænker på, hvad det mon bliver for en verden vi efter lånt tid overdrager til vores børnebørn, bliver jeg både trist og skamfuld. Men det er et så overvældende stort problem, at mange ikke aner hvor vi skal ende og begynde.

"Men det lidt jeg kan gøre er jo bare en dråbe i havet", siger nogen. Ja, men mange bække små gør en stor å. Se på det fra en anden vinkel. Hvis hver dansker gav så lidt som en enkelt krone ville beløbet svare til 10-15 årslønninger for en almindelig gennemsnitslig dansk lønmodtager.

Så tro på at det nytter at gøre bare den mindste lille ting til forbedring. Man behøver ikke helt holde op men bare en lille omlægning eller begrænsning forskellige steder, vil gøre meget. Personligt gør jeg nogle småting. I mit køkken er plastikposer, staniol, bagepapir og husholdningsfilm under skarp bevogtning. Det har betydet, at staniolrullen lever på sit 5. år nu. Jeg bruger bøtter og madpapir i stedet for. Jeg flyver kun nødigt og aldrig mere end 8 timer årligt og jeg bor i et hus med varmepumpe. Der er også en række områder, som jeg har planlagt at forbedre. Jeg kører i bil 2 x 80 km til og fra arbejde (vi kører dog næsten altid to i bilen). Jeg ønsker mig inderligt at udskifte jobbet langt væk med job så tæt på at jeg kan cykle og udskifte bilen inden for den næste par må med en el-bil. Jo, så er der madspild. Her SKAL jeg blive bedre. Det skal have fuldt fokus nu! Det har husets menuer fået og det har afstedkommet vegetarkost 3-4-5 gange om ugen og kun meget sjældent kød fra ko. Nu skal mælkeprodukterne også under lup her i husholdningen. Mælken er allerede erstattet med havremælk. Det kniber mere med yoghurten. Men lidt har stor ret.

Vi lever forskelligt og det jeg gør passer måske slet ikke ind i din husholdning og dit liv. Vi må hver især gøre det, der passer i en given situation for os. 

Den dag jeg skal stå ansigt til ansigt med Vor Herre, ville jeg ønske at jeg kunne sige: "Jeg gjorde det så godt jeg kunne!"

 

 

 

Lad os skifte de kulørte, miljøskadelige engangskarklude ud med vores egne hjemmestrikkede!