Prayerknitting Karkluderier Dishy Cloths

 

Hvad er Karkluderier - Dishy Cloths?

 

Strik en karklud og skift dine kulørte engangsklude ud. De er fyldt med mikroplastik, som ophober sig i kroppen på os. De ser også meget smukkere ud på dit køkkenbord.

Følg Karkluderier på Facebook og hils her på en masse karkludestrikkere.

Strikningen kan også bruges meditativt.  Se under "dåbsservietter" samt på "PrayerKnitting"

 

Da Gud skabte verden, skabte han den som det bedst tænkelige sted for mennesker at leve. Det fik mennesket hurtigt ødelagt og det er kun blevet værre og værre siden tidernes morgen.

Er du, ligesom jeg, bekymret for den miljøbelastning vi udsætter vores klode for? Når jeg tænker på, hvad det mon bliver for en verden vi efter lånt tid overdrager til vores børnebørn, bliver jeg trist og helt beige indvendig af forstemthed. 

"Men det lidt jeg kan gøre er jo bare en dråbe i havet", siger nogen. Ja, men mange bække små gør en stor å. Se på det fra en anden vinkel. Hvis hver dansker gav så lidt som en enkelt krone ville beløbet svare til 10-15 årslønninger for en almindelig gennemsnitslig dansk lønmodtager.

Så tro på at det nytter at gøre bare den mindste lille ting til forbedring. Man behøver ikke helt holde op men bare en lille omlægning eller begrænsning forskellige steder, vil gøre meget. Personligt gør jeg nogle småting. I mit køkken er plastikposer, staniol, bagepapir og husholdningsfilm under skarp bevogtning. Det har betydet, at staniolrullen lever på sit 7. år nu. Jeg bruger bøtter og madpapir i stedet for. Jeg flyver kun nødigt og aldrig mere end 2 timer årligt som tommelfingerregel, så må der spares sammen, hvis jeg skal længere. Så beklager, børn og børnrbørn, det bliver ikke mig, der inviterer jer til Gran Canaria. Men måske en togtur til Stockholm, hvem ved.  Eller en uge i sommerhus ved vadehavet. 

Jeg skammer mig ikke over at tage en tur med Atlantic Airways eller trække et stykke staniol ud en sjælden gang for at beskytte den årlige portion æbleskiver til familien. Men jeg tænker mig om. 

Der er også en række andre områder, som jeg har skarp opmærksomhed på. Bilen, madspild og indkøb. Her SKAL jeg blive bedre. Det skal have fuldt fokus nu! Det har husets menuer fået og det har afstedkommet vegetarkost 3-4-5 gange om ugen og kun meget sjældent kød fra ko. Vi prøver at holde vores forbrug i stramme tøjler og køber helst ikke tåbeligt plastiklegetøj til familiens børn. 

Men, men men... 

Vi lever forskelligt og det jeg gør, passer måske slet ikke ind i din husholdning og dit liv. Vi må hver især gøre det, der passer i en given situation for os. Og passe på ikke at blive fanatikere på den kedelige måde. Men der er. meget vi kan gøre med små forandringer. Hvis vi bare har opmærksomheden rettet på det. 

Den dag jeg skal stå ansigt til ansigt med Vor Herre, ville jeg gerne kunne sige: "Jeg gjorde det så godt jeg kunne!" Og så vil jeg håbe, at dder er en verden at arve for mine børnebørn, der kan brødføde dem og hvor de kan trække vejret og ikke står ivand til halsen. 

 

 

 

Lad os skifte de kulørte, miljøskadelige engangskarklude ud med vores egne hjemmestrikkede!

Min favorit, spørger du. Hmmm... jeg tror det er Stigen, som jeg skabte i forbindelse med Allehelgen. Find den via menuen tv. Der ligger desuden en e bog, som du er vilkommen til at hente.