Spørg efter Gaver i mørket der, hvor du plejer at købe bøger

Gaver i mørket Malan Syhler

Her skal I møde min færøske veninde, Malan Syhler. Hun er kunstneren, der har malet billedet, som er blevet til forsiden på Gaver i mørket. Jeg er SÅ godt tilfreds med den forside! 

Her er Malan fotograferet foran et af hendes egne billeder, som hænger hjemme hos mig på min væg.

I kan se mere af hendes kunst på hendes instagram

Læs en anmeldelse her
 

Gaver i mørket

Min bog 

Min adventskalender er langt om længe udkommet i bogform. Den har titlen "Gaver i mørket". 

Det har været mig en stor glæde, at så mange har haft lyst til at læse den. I er mange trofaste læsere af adventskalenderen, der gennem åren har efterspurgt en bogudgave og her er den første af forhåbentligt flere bøger.

Det er jer, kære læsere, jeg skylder stor tak for at den er blevet til noget. Tak for jeres kommentarer og bidrag. Tak for jeres trofasthed. Tak for jer!

Bogen kan enten købes i en boghandel nær dig, eller her: https://www.saxo.com/dk/gaver-i-moerket_helle-viuf_haeftet_9788793755031

Så er du klar til at vandre ind i adventstiden og frem mod julen!

Gaver i mørket

Anmeldelse: "Gaver i mørket" af Helle Viuf

 
(Anmeldereksemplar tilsendt fra “Forfatterskabet.dk”)

“Gaver i mørket - kalenderfortællinger” af cand. theol. og master i sjælesorg Helle Viuf, er en personligt fortalt kalenderbog, og jeg kan så godt lide stemningen, der opstår når nogen har noget på hjerte, som de gerne vil fortælle mig - også i en bog! Forfatteren har en fortælling til sin læser fra 1. december og hver dag til og med juledag, den 25. december, som jo er højhelligdagen i den kristne kirke.

Bogen rummer mange forskellige typer af fortællinger. De er på 1-2 sider og skrevet i et sprog, der er let og behageligt at læse. De bygger på anekdoter fra forfatterens eget liv, privat såvel som arbejdsliv, og de munder ud i refleksioner over stort og småt, der vil kunne genkendes på en eller anden led af de fleste mennesker.

Efter hver dags refleksion er der sat et bibelcitat ind, som passer til fortællingen, efterfulgt af “Dagens mulighed”, der er et eller flere konkrete forslag til hvordan man hver dag selv kan tage fortællingens refleksion ind i sit eget liv. Hver dags afsnit slutter med en side med tomme linjer, hvor man kan fastholde tanker, der måtte opstå undervejs i eller efter læsningen, og de sider kan der nemt blive brug for, for der er mange muligheder undervejs for at tænke videre og reflektere over sit eget liv.

Bagest i bogen er der også en meget fin introduktion til hvordan man kan udøve sin egen "trospraksis", en konkret vejledning i hvordan man kan have sin kristne tro med sig ind i sit eget hjem, i hverdagen. Denne del af bogen kan sagtens springes over hvis dette ikke har interesse.

Det er en dejlig stemningsfuld og kærlig bog til voksne mennesker, der har brug for at gentænke hvad vi egentlig vil og skal med det der “jul”. For adventstid og jul kan være svær for mange, af forskellige årsager, men jeg tror at mange vil kunne føle sig rummet og forstået i denne bog. Jeg selv blev varm om hjertet og fik af og til smil på læben da jeg læste den (og enkelte steder også lidt provokeret!), og jeg vil glæde mig til at tage den frem 1. december, og læse den igen, denne gang som den er tænkt: et afsnit hver dag, til og med juledag.

“Denne bog er til alle”, siger dedikationen forrest i bogen, og det er også min oplevelse. Forfatteren er præst, og man skal kunne tåle at læse ord som “Gud” og at se at der er bibelcitater i bogen, hvis man læser den. Men hele bogen igennem ser jeg kun tydelighed omkring hvor forfatteren selv står i sin tro, samtidig med fuld respekt for de mange andre steder mennesker hver især kan stå i forhold til tro. Man møder ingen “trostvang” i denne bog, men man møder kristendom, som klangbund for medmenneskelig varme og forståelse.

En dejlig decemberbog, der varmt kan anbefales herfra!
 

Anbefaler desuden at spise en klejne til i ny og næ! Spiste selv årets første klejne da jeg læste de første sider. I min familie får vi altid de første klejner først i november, for her havde farfar fødselsdag, og han holdt så meget af klejner, så min farmor sørgede altid for at der var klejner til hans fødselsdag! Nu er det min mor, der koger klejnerne til familien. Tak til hende for årets første klejner.

***

Helle Viuf har en aktiv og givende hjemmeside, der kan ses her, og "Gaver i mørket" er også titlen på tilsvarende adventskalendere, som hun de seneste 7 år har lavet på sin hjemmeside. Denne bog er hendes første.
 
 

Følg med på bogens  Facebookside her

Bagsidetekst

Rigtigt mange mennesker føler sig fanget i et fortravlet liv. Der er konstant meget at gøre og leve op til, og i december bliver det sat på spidsen. Julen lægger et stort forventningspres oveni det, der allerede er. Julen der skulle være et helle af fred og familietid, bliver et ræs af penge, pynt og pakker. Denne bog tilbyder dig pusterum og pauser i december. En daglig påmindelse om hvad der er vigtigst i tilværelsen. Ord til refleksion og eftertanke, og en konkret vejledning til nærvær, så du kan nå frem til den jul som er hjerternes fest.

Helle Viuf er teolog og præst, forfatter, blogger og master i sjælesorg. Hun arbejder vedholdende med formidling af eksistentielle og åndelige emner også på utraditionelle og kreative måder, bl.a. gennem strikning og maleri.